Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Reviews5

Met de camper naar Hongarije

Een reisbestemming die enorm aan populariteit aan het winnen is bij camperaars is Hongarije. Een heerlijk land met een rijke cultuur en prachtige natuur én ook nog eens een stuk goedkoper dan de meeste andere Europese landen. Lekker eten en drinken is hier ook voor de kleinere portemonnee heel goed te doen!

Camperroute naar Hongarije

Ook de ongeveer 1400 km lange route náár Boedapest is zeker de moeite waard. Die kilometers zou ik dan ook niet in één dag er doorheen jagen, maar lekker in etappes afleggen. Want je vakantie begint natuurlijk al vanaf het moment dat je in je camper stapt!

Bezoek Neurenberg

Kom je onderweg langs Neurenberg in Duitsland? Dan moet je daar zeker even aanleggen en een wandeling maken door de Weißgerbergasse met zijn authentieke en traditionele vakwerkhuizen. Achter deze fraaie muren gaan vaak leuke restaurants en bars schuil, waar je even lekker kunt neerstrijken van een hapje of een drankje.

Tip voor overnachting: Knaus Campingpark Nürnberg https://www.knauscamp.de/nuernberg.html

Prachtige stad Praag

Praag

Een échte aanrader om onderweg te bezoeken is de Tsjechische hoofdstad Praag. Deze stad heeft voor iedereen wel iets bijzonders. Ben je verzot op cultuur en geschiedenis, dan heeft de stad een schatkamer aan culturele hotspots zoals musea, kathedralen en paleizen die je kunt bezoeken. Maar ook aan entertainment geen gebrek! Met de honderden barretjes, terrassen en restaurants kan iedereen zijn of haar persoonlijke favoriet wel vinden. En nóg een groot voordeel: een halve liter bier kost nog geen euro!

Tip voor overnachting met je camper: Camping Sokol Troja https://campsokoltroja.cz/en/

Top 5 tips in Hongarije

En dan natuurlijk eindelijk je eindbestemming Hongarije zelf!

Wij hebben de 5 beste tips van dingen die je zeker gezien moet hebben voor je op een rij gezet!

 1. Boedapest

  Bezoek vooral met je camper Boedapest, de hoofdstad van Hongarije! Hier valt zoveel te zien, dat je er gerust een paar dagen voor uit kunt trekken. Steek je de Donau over, dan kun je zeker niet om het parlementsgebouw heen, het in gotische stijl gebouwde pand behoort tot de mooiste gebouwen ter wereld. En breng ook zeker de Széchenyibaden, de Burcht van Boeda en de grote markthal een bezoekje.

 2. Pécs

  mag je zeker niet missen als je van musea houdt. Deze stad ligt op 230 kilometer vanaf Boedapest en in het onderste gedeelte van Hongarije. Het Oudheidkundig museum, het Mijnbouwmuseum en het Renaissance museum zijn slechts een paar voorbeelden van de prachtige musea die je hier kunt bezoeken. En vanaf de 194 meter hoge televisietoren heb je een machtig uitzicht over de stad. Andere plekken die zeker de moeite waard zijn om te bekijken zijn de moskee Pascha Kassim Gasi en de Dom van Pécs.

 3. Szeged


  Op de rechteroever van de rivier de Tisza in het zuidoosten van Hongarije vind je Szeged. De rivier heeft in 1879 de stad grotendeels verwoest door een overstroming. Maar, mede te danken aan de wederopbouw na de overstroming, Szeged heeft een mooie stadsaanzicht in neostijl. Bezienswaardigheden in deze stad zijn de neoromaanse Votiefkerk en het stadhuis aan het Széchenyiplein.

 4. Győr

  Rijd je richting Slowakije dan vind je vlak bij de grens het prachtige pittoreske stadje Győr, in het noordwesten van Hongarije. Met de camper is deze stad goed bereikbaar via de verkeersroutes van Wenen en Bratislava naar Boedapest. Plekken om te bezoeken zijn de Benedictine Church en de Pannonhalma Abbey. Maar wie meer van shoppen houdt mag zeker de shoppingmall Arkad niet overslaan.

 5. Nationale parken

  Zoek jij liever de natuur op. Ook dan zit je goed in Hongarije! Plan met je camper dan een route langs een aantal Nationale parken dat Hongarije rijk is. De parken zijn ook zeker de moeite waard als afwisseling op de stedentrips. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Het Balatonmeer Hongarije ligt op 95 kilometer ten zuidwesten van Boedapest, is 79 km lang en 15 km breed en is verreweg de bekendste bezienswaardigheid qua natuur in Hongarije.
 • Nationaal Park Hortobágy; Dit park heeft een oppervlakte van 809,57 km, dit steppeachtige landschap is vooral bekend om de hoeveelheid vogelsoorten. Dit park ligt op 200 kilometer van Boedapest en is een begrip voor elke vogelaar.
 • Ga op grottentocht in Hongarije! Hongarije staat ook bekend om haar vele mooie grotten. Met ongeveer 3000 beschermde grotten, waarvan er 26 een lengte hebben van meer dan een kilometer valt het niet mee om een keuze te maken welke te bezoeken. In vijf nationale parken zijn er grotten opengesteld voor het publiek: bezoek grotten in Aggtelek-Jósvafõ, Bükk, Boedapest, de Balaton Hooglanden en Zuid-Transdanubië.

Praktische tips

Visum nodig?

Staatsburgers van Nederland en België kunnen zonder visum op vakantie in Hongarije voor een periode van maximaal 90 dagen. Je kunt naar het land reizen met een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Waarmee betaal je in Hongarije?

De forint is het wettige betaalmiddel van Hongarije, dus zorg dat je deze bij je hebt als je naar Hongarije gaat. Hoewel de prijzen voor het overgrote deel in forinten zijn wordt een aantal diensten berekend in euro’s. In dergelijke gevallen kunt je met beide valuta’s betalen.

In Hongarije is het belangrijk om na te gaan welke winkels wel en geen kaartbetalingen accepteren. Dit kunt u zien door te controleren of de etalage is voorzien van logo’s van kaartaanbieders zoals MasterCard.

Vignetten

Voor Hongarije geldt een vignetplicht om van de snelwegen gebruik te kunnen maken. Alle autosnelwegen zijn tolwegen, met uitzondering van enkele stukjes snelweg rond steden (vooral rond Boedapest). Snelwegen beginnen met de letter ‘M‘ en beginnen allemaal in Boedapest. Het vignet is overigens geen papieren sticker die je achter je voorruit moet plakken, maar een elektronisch vignet dat in Hongarije bekendstaat als een e-vignet of e-Matrica. Het tolvignet geldt voor alle gemotoriseerde voertuigen met of zonder aanhangwagens, dus voor personenauto’s, motoren, campers, bussen en vrachtauto’s.

De snelwegen in Hongarije hebben geen tolpoortjes, dus je dient het tolvignet vooraf aan te schaffen voordat je de snelweg op rijdt. Je kunt het aanschaffen bij de grens, bij tankstations in de buurt van de grens en bij grote postkantoren, maar het is nog makkelijker om het vooraf via internet te bestellen. Een tolvignet is geldig voor 10 dagen (een weekvignet), een maand of een jaar. De politie controleert via het kenteken of je over een geldig tolvignet beschikt. Als je het bent vergeten riskeer je een boete die je binnen 30 dagen moet betalen.

Vergeet dus niet je vignet Hongarije en eventuele overige vignetten voor vertrek aan te vragen om goed voorbereid op reis te gaan!

Handige links voor overnachten met de camper in Hongarije

https://www.campercontact.com/nl/hongarije?countrycode=HU

https://www.campingshongarije.nl/

- Vragen? -

Neem contact met ons op

Voel je de verleiding van de vrijheid, maar twijfel je nog over de uitvoering? Neem gerust contact op en overspoel ons met al je vragen.

Snel contact? Stuur een appje!

Stuur ons een bericht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×