Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Reviews5

Met de hond camperen, hoe pak je dat aan?

Je trouwe viervoeter achter laten bij een pension doet niemand graag. Daarom mogen huisdieren in goed overleg in de meeste gevallen gewoon met je mee op vakantie wanneer je je camper huurt bij Yoepie!. Super leuk toch? Maar… Hoe pak je een campervakantie met een hond nu goed aan? We hebben even wat belangrijke puntjes op een rijtje gezet voor je. Heb je zelf nog tips? Aarzel dan zeker niet en stuur ons een mailtje met jouw gouden tip!

Hondvriendelijke campings

Een super tip voor mensen die reizen met een grotere of actieve hond. Er bestaan speciale campings waar er hondenopvang of entertainment speciaal voor honden voorzien is. Wat een luxe! Op deze manier krijgt je hond tóch de nodige beweging en weet jij zeker dat je hond 100% gewenst is. Kun je nergens een hondvriendelijke camping vinden? Kies dan voor een camping met een aangrenzend natuurgebied of een camping die de ruimte biedt om samen met je hond een goede ronde te lopen. Het is namelijk erg belangrijk dat je hond zijn energie kwijt kan. Om je al wat vooruit te helpen hebben we een top 3 opgesteld van de meest hondvriendelijke campings in de Benelux.

  1. Outdoor Camping Barveaux – Belgische Ardennen – €3,00 toeslag voor een hond
  2. Erkemeder Strand – Zeewolde – een speciaal hondenstrand en losloopveld, super hondvriendelijk! 
  3. Camping De Zandberg Leenderstrijp – Belgische kust – Honden zijn welkom op de camping. De camping is omgeven door een bosrijk gebied en verschillende wandelroutes. 

Voorbereidingen voor je huisdier

praktische zaken

Voordat je met je hond de camper instapt, zijn er een aantal belangrijke punten waaraan je wilt denken. Er zijn namelijk een aantal invoereisen voor je huisdier. Per land zijn deze invoereisen vaak verschillend. Je kunt ze hier vinden. Wat in ieder geval áltijd aan de orde is, is dat je huidier gechipt moet zijn en een Europees paspoort moet hebben. Ook moet hij minstens 21 dagen voor vertrek zijn rabiës vaccinatie (hondsdolheid) hebben gehad. Paspoorten die zijn uitgegeven na 29-12-2014 dienen ook gelamineerd te zijn. Iets om rekening mee te houden dus! 

Voor de zekerheid

Om er zeker van te zijn dat je alles bij hebt, is het misschien handig om een checklist samen te stellen. Hieronder vind je een klein voorbeeldje. Hou er wel rekening mee dat elke hond anders is en andere behoeftes heeft. Pas het dus zeker aan naar wat jouw hond nodig heeft!

  • Europees dierenpaspoort met daarin het ingevulde chipnummer, vaccinaties en een eventuele gezondheidsverklaring
  • Indien van toepassing een kopie van de stamboompapieren van jouw dier
  • Telefoonnummer van jouw eigen dierenarts én de gegevens van een dierenarts op de plaats van bestemming. Zoek dus voor je vertrek de gegevens van een lokale dierenarts op. Je weet nooit wat er kan gebeuren!
  • Neem een halsbandje met een hanger waar jouw gegevens op staan mee. De bekendste manier is een kokertje met een briefje erin. Als je hiervoor kiest is het belangrijk dat je het kokertje héél goed dichtmaakt. Door het vele lopen (en dus trillen) zal het kokertje open gaan en het briefje zoek raken. Oplossingen hiervoor zijn bijvoorbeeld voordat je het kokertje dichtdraait, wat doorzichtige nagellak aan te brengen op de groeven. Een andere oplossing is in een plaatje je naam en telefoonnummer te laten graveren. 
  • Een duidelijke foto van jouw huisdier
  • Voedsel en water
  • Eet- en drinkbakken
  • Een (reis)mand, deken of bench
  • Riem en/of tuigjes en een lijband om het dier veilig vast te zetten in de auto (is in sommige landen verplicht) en voor onder de luifel. 
  • Speeltjes
  • EHBO-setje & tekentang
  • Eventuele medicijnen
  • Verzorgingsproducten (borstel, shampoo etc.)
  • Hondenpoepschepjes en -zakjes

Alles voor onderweg

Niet alleen voor op je bestemming, maar ook voor onderweg zijn wat reistips handig! Sommige honden ervaren veel stress tijdens het reizen of hebben last van reisziekte. Hoe ga je hiermee om? Je leest het hier!

Om stress zoveel mogelijk te vermijden, zou je kunnen kiezen voor stress reducerende. voedingssupplementen. Denk hierbij aan Telizen of Zylkène. Geen fan van voedingssupplementen? Dan zou je eventueel ook kunnen kiezen voor stress reducerende middelen op basis van feromonen. Voorbeelden hiervan zijn de Adaptil Verdamper, Spray of Halsband. Over het algemeen reageren veel honden hier erg goed op. Belangrijk om erbij te vermelden is dat het belangrijk is op tijd te beginnen met deze producten (2 tot 4 weken).

Safety first, ook voor je huisdier! Ook voor de veiligheid van je huisdier in de auto, zijn er wat puntjes waar je aan moet denken. Net als voor mensen is het voor huisdieren ook gevaarlijk om niet vast te zitten in de auto/camper. Geloof het of niet, maar er zijn speciale autogordels te verkrijgen voor je viervoeter! Let er wel op dat je deze niet aan een halsband, maar aan een tuigje vast maakt. Mocht je een ongeluk maken, ondergaat je hond geen trauma aan zijn hals. Voor een wat kleinere hond is een bench, automand of vervoersbox ook ideaal!

Nou, als het goed is kun je nu zorgeloos met je hond op vakantie! Vergeet naast alle dingen waar je aan moet denken niet te genieten van je vakantie met je trouwe maatje. Dat is nét zo belangrijk! Heel veel plezier op jullie camperreis! 

 

- Vragen? -

Neem contact met ons op

Voel je de verleiding van de vrijheid, maar twijfel je nog over de uitvoering? Neem gerust contact op en overspoel ons met al je vragen.

Snel contact? Stuur een appje!

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×